مقدمه

شربت مصفی خون بهترین شربت گیاهی پاکسازی کننده کبد است، همچنین از بهترین فرآورده‌های گیاهی طب سنتی می‌باشد که ضد جوش و لکه‌های پوستی است این شربت دفع کننده خلط‌ های بلغم و سودا و صفرا است لذا اصلاح کننده حال کبد و صاف کننده رنگ چهره و پوست است و فاقد هرگونه مواد نگهدارنده می‌باشد. ترکیبات به کاررفته در شربت مصفای خون مانند شاهتره، کاسنی، گل سرخ، ترنجبین و… است که همگی تقویت کننده کبد هستند.


متکی بودن اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی و تاثیر پذیری آن درآمد ها از مسائل سیاسی و اقتصادی، موجب آسیب پذیری اقتصاد کشور شده است. یکی از راه های مقابله با این چالش ها، توسعه تولیداتی است که ضمن بهبود وضع اقتصاد داخلی، سبب افزایش صادرات غیر نفتی شود. در حال حاضر با توجه به رویکرد کشورهای پیشرفته به استفاده از فرآورده های طبیعی و گیاهی از یک سو و تنوع آب و هوایی کشور از سویی دیگر، امکان کشت اکثر گیاهان را برای حضور در بازارهای جهانی فراهم آورده است. صادرات شربت مصفای خون یکی از فرآورده‌های طبیعی و دارویی است که می‌توان جهت صادر کردن آن به بازار جهانی باعث ارزآوری شود.


ایران یکی از مهم‌ترین کشورها در صادرات گیاهان و فرآورده های دارویی است. از گیاهان دارویی برای درمان و پیشگیری از انواع بیماری‌ها در دنیا استفاده می‌شود و حتی پزشکی مدرن نیز گاهی این روش‌ها را تأیید می‌کند. این گیاهان منابع بسیار خوبی از مواد اولیه بسیاری از داروهای صنعتی و شیمیایی نیز هستند. به همین دلیل است که هیچ‌گاه نمی‌توان خواص خارق‌العاده آن‌ها را نادیده گرفت. کشور ایران به دلایل متعددی از جمله برخورداری از شرایط آب و هوایی مناسب، به عنوان یکی از قطب‌های اصلی پرورش گیاهان دارویی شناخته می‌شود.


شربت مصفای خون چیست؟
شربت مصفای خون شفانگر بلاکيو،شربت اخلاط ثلاثه مصفای خون یک داروی گیاهی(فراورده طب سنتی) است. این شربت از ترکیب اصلی عصاره گیاه شاه تره و عسل برای طعم دهندگی تهیه می شود.گیاه شاه تره دارای قدرت بالایی در تقویت آنزیم های کبد و افزایش توانایی آن برای دفع سموم بدن از راه ادرار می باشد.
از گذشته تا کنون این شربت به عنوان تصفیه کننده طبیعی خون کاربد داشته است.
شفاف کننده پوست و ازبین برنده لک و جوش مورد استفاده قرار می گرفته است. قدرت صفرا آوری و پاک کنندگی کبد و دستگاه گوارش شاه تره درصورت همراهی با عسل به میزان قابل توجهی افزایش میابد. به همین دلیل در شربت اخلاط ثلاثه از ترکیب این دو به خوبی استفاده شده است.
به دلیل اینکه گیاه شاه تره علاوه بر خواص ذکر شده دارای خواص آنتی باکتریال و آنتی فانگال (ضد قارچ) نیز می باشد. شربت اخلاط ثلاثه مصفای خون فاقد هرگونه مواد نگه دارنده شیمیایی می باشد. و بنابراین مضرات ناشی از مواد نگه دارنده از این دارو حذف شده است.


کبد در طب سنتی
در دیدگاه طب کالسیک، کبد محل متابولیسم بسیاری از مواد، ذخیره سازی گلیکوژن، خونسازی و تولید نمک‌های صفراوی می‌باشد. در دیدگاه طب سنتی ایران نیز کبد محل خونسازی و یا به عبارتی تولید خون می‌باشد که در واقع منظور از خون، همان اخلاط چهارگانه یعنی صفرا، سودا، خون و بلغم است. در هر دو مکتب، این وظایف بسیار مهم بوده و اختلال هر یک از آنها منجر به ایجاد اختلالات اساسی در عملکرد کل بدن می‌شود. کبد یکی از مهمترین ارگان‌های بدن بوده و بر اساس مبانی طب سنتی ایران یکی از سه عضو اعضای رئیسه بدن است. در دیدگاه طب ایرانی، اختلال در عملکرد کبد، باعث به هم ریختن تعادل بین اخلاط چهارگانه و ایجاد سوءمزاجهای مادی مانند سوءمزاج بلغمی، سوداوی، دموی یا صفراوی و یا حتی ایجاد اخلاط سوخته و یا ایجاد اخلاط غیرطبیعی شود، که این حالت‌ها می‌تواند منجر به ایجاد انواع بیماری‌ها در تمام بدن شود.


برای پاکسازی کبد چه بخوریم
پاکسازی کبد آنقدر حایز همیت است که حتی اگر هنوز دچار مشکل نشده اید هم باید برای پیشگیری از آن، پاکسازی و دفع سموم از کبد را در برنامه خود جای بدهید. البته روشی که ما معرفی می کنیم آنقدر ساده است که نیازی به صرف وقت یا هزینه زیاد ندارد و فقط با نوشیدن شربت مصفی خون می توانید کبد خود را پاکسازی کنید.


شربت مصفای خون از داروهای گیاهی است که از ترکیب شاهتره، کاسنی، گل سرخ، ترنجبین، عسل مصفی و… تهیه می‌شود. گیاه شاه‌ تره ضد قارچ بوده و دارای خواص آنتی‌باکتریال است، علاوه براین کاربرد بسیار گسترده‌ای در طب سنتی نیز دارد. این گیاه از قدرت زیادی در تقویت کبد و دفع سموم برخوردار است و از این رو می‌تواند برای تصفیه خون، پاکسازی کبد، شفاف شدن پوست و رفع مشکلات پوستی نیز مفید باشد.

قدرت پاک‌کنندگی کبد و دستگاه گوارش با مصرف شاه‌تره و عسل به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. خواص مصرف شربت مصفای خون باعث بالا رفتن سطح مقاومت و سیستم ایمنی بدن می‌شود و در نتیجه آن مقاومت بیشتر بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها است. با مصرف شربت مصفای خون مشکلات پوستی نظیر اگزما و خارش، جوش و لک، تیرگی پوست بدن و تیرگی اطراف چشم نیز برطرف می‌شود.


خواص شربت مصفای خون
• تصفیه خون و کمک به دفع مواد زائد از بدن
• مسهل اخلاط ثلاثه علی الخصوص سودا
• کاهش غلظت خون
• دافع مره ی صفرا
• منضج و مسهل
• دفع سموم کبد
• پاکسازی کبد
• صاف کننده رنگ چهره
• برطرف کننده جوش
• برطرف کننده لک های پوستی
• پاکسازی کننده بدن از اخلاط محترقه و سوخته
• درمان غلبه خلط صفرا
• درمان غلبه بلغم

 

سم زدایی کبد با شربت مصفی خون
مُصَفا یا مصفی به معنای تصفیه شده، پاک شده، پاکیزه گشته و یا پاک و صاف و تمیز و پاکیزه و بی آلودگی و عاری از آلودگیها و پلیدیها است، از این عبارت در طب سنتی برای نوشیدنی با نام شربت مصفی خون استفاده می‌شود که خاصیت آن پاک و پاکیزه کردن کبد و خلط خون است. شربت مصفای خون، داروی گیاهی و فرآورده طب سنتی ایرانی است که باعث سم زدایی کبد می‌شود و از ترکیب شاتره، کاسنی، برگ بید، شکاعی، کنگر فرنگی، افتیمون، گل سرخ، ریوند چینی، خیارشنبر، ترنجبین، شیره مویز، قند مقوم، عسل مصفی و …. تهیه می‌شود. فواید و خواص شربت مصفی خون کم نیست، این شربت مسهل اخلاط ثلاثه است، پاکسازی کننده خون و کمک‌کننده به دفع مواد زائد از بدن است لذا صاف کننده رنگ چهره و پوست و اصلاح کننده حال کبد است و برطرف کننده جوش و لک های پوستی است.

وظیفه اصلی خون
وظیفه اصلی خون انتقال انواع مواد در بدن است. مسئول انتقال اکسیژن، هورمون ها، قند و چربی است و از سیستم ایمنی بدن ما حمایت می کند. تمیز نگه داشتن خون در بدن بسیار مهم است تا سیستم ایمنی و اندام هایمان بهتر عمل کنند. اکثر مشکلات سلامتی زمانی به وجود می آیند که خون ما کثیف باشد.بنابراین باید روی تغییر سبک زندگی تمرکز کرد تا خون تمیز و پاکیزه بماند. تعداد کمی از مردم بر این باورهستند.که تنها راه برای تمیز نگه داشتن خون و سالم نگه داشتن اندام هایمان، سرمایه گذاری در رژیم های غذایی گران قیمت است. غذای اقتصادی خاصی برای تصفیه خون وجود دارد.
افراد می توانند داروهای خانگی خاصی را برای تصفیه خون امتحان کنند. تا بدن بتواندبهتر عمل کند. درمان‌های خانگی موجب حذف سموم از خون می شود. به طور طبیعی و بدون ایجاد عوارض جانبی مضر کمک می‌کنند. گاهی اوقات داروها و سایر درمان ها در مقابل درمان های خانگی در مورد تصفیه خون شکست می خورند. بهترین روش برای تصفیه خون در خانه، داشتن یک رژیم غذایی سالم و پیروی از یک سبک زندگی سالم است. می توانید با پیروی از داروهای خانگی برای تصفیه خون ، از عملکرد صحیح بدن اطمینان حاصل کنید.


خواص درمانی
روش های مختلفی برای درمان غلظت خون بالا وجود دارد. که بر اساس سن و شرایط حال بیماری توسط پزشک تجویز می شود. ولی بهترین راهکار درمان غلظت خون، بهره گیری از روش های طب سنتی و بهره مندی از خواص شربت گیاهی مصفای خون است.


در کنار مصرف شربت مصفای خون، باید پرهیزات و اصلاحاتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. مواردی همچون:

نوشیدن زیاد مایعات انجام تمرینات ورزشی و فعالیت بدنی به طور روزانه رژیم غذایی سالم و کاهش مصرف چربی ها و شیرینجات انجام حجامت عام یکی از بهترین روش های درمان غلظت خون                


صادرات گیاهان و فرآورده های دارویی و سود حاصل از آن

از آنجایی که کشور ما از نظر شرایط آب و هوایی دارای در وضعیت مناسبی قرار داشته و از موقعیت جغرافیایی خوبی برخوردار است، قادر به تولید محصولات کشاورزی صادراتی است. این موقعیت در جایی بهتر به چشم می‌آید که بفهمیم در حال حاضر حدود 90 درصد انواع گیاهان دارویی در داخل کشور تولید می‌شود. از این ‌جهت، صادرات گیاهان دارویی نیز در لیست اقلام صادراتی ما قرار می‌گیرد. اما میزان سود حاصل از صادرات به عوامل مختلفی بستگی داشته و همواره ثابت نیست.

حجم صادرات انواع گیاهان دارویی به‌صورت سالانه نه‌تنها به میزان تقاضای کشورهای مقصد، بلکه به نرخ تولید محصول در داخل کشور نیز بستگی دارد. در نتیجه سود حاصل از آن نیز تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. اما به طور کلی، پیش‌بینی‌ شده است که میزان صادرات گیاهان دارویی و ادویه حدود 3 تا 5 برابر در سال‌های آتی افزایش پیدا کند. این پیش‌بینی از آن جایی مطرح شده که تقاضای مردم برای استفاده از گیاهان دارویی روزبه‌روز در حال افزایش است.

در ایران، بیش از 8000 نوع گیاه مختلف رشد می‌کند که حدود 450 گونه آن جزو گیاهان دارویی است. صادرات هر نوع از این گیاهان به کشورهای مختلف، به قوانین آن کشورها بستگی دارد. از مجموع 124 میلیارد دلار ارزش صادرات گیاهان دارویی در دنیا، سهم ایران حدود 440 میلیون دلار است. این یعنی که کشور ما حدود 4 درصد کل این تجارت را در سطح جهان به خود اختصاص می‌دهد.


شرایط صادرات گیاهان دارویی به دیگر کشورها

تمامی کسانی که می‌خواهند در این زمینه فعالیت داشته باشند، باید با شرایط صادرات این محصولات دارویی به دیگر کشورها آشنا شوند. یکی از اصلی‌ترین شرایط صادرات گیاهان دارویی، گرفتن مجوزهای لازم و ضروری برای این کار است. هر شخصی که بخواهد با تجارت این نوع گیاهان را انجام دهد، باید به سازمان‌ها و نهادهای مختلف مراجعه کرده و مجوزهای کافی را اخذ کند.

گیاهان دارویی به طور خاص و مستقیم با سلامت مردم در ارتباط بوده و به همین جهت، سخت‌گیری در دادن مجوزها لازم است. این سخت‌گیری‌ها هم از طرف کشورهای مبدأ و هم از طرف سازمان‌های مرتبط در کشورهای مقصد اعمال می‌شوند.

برای اخذ مجوز صادرات گیاهان دارویی توسط تولیدکنندگان، باید به سازمان‌های متعددی از جمله وزارت‌های بهداشت و درمان، کشاورزی و صنعت معدن تجارت مراجعه کنند. این سازمان‌ها با بررسی نوع گیاهان دارویی، تأییدیه‌های الزامی را به تولیدکنندگان ارائه می‌دهند. این مجوزها و تأییدیه‌ها، محصولات شما را از نظر استانداردهای صادرات گیاهان دارویی بررسی می‌کنند. اما علاوه بر این شرایط، صادرات این محصولات قوانینی هم دارد که باید حتماً به آن‌ها واقف بوده و عمل کنید.


قوانین صادرات گیاهان دارویی به کشورهای خارجی

زمانی که بخواهید یک ماده خوراکی تولید کرده و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهید، باید از قوانین خاصی مطلع بوده و آن‌ها را رعایت کنید. اما اگر بخواهید همین محصولات را برای صادرات به کشورهای خارجی آماده کنید، شرایط کمی پیچیده‌تر هم می‌شود. قوانین صادرات گیاهان و محصولات دارویی نیز به همین صورت بوده و برای فعالیت در این زمینه، باید به آن‌ها توجه کنید. کشورهای مختلف دنیا از قوانین منحصربه‌فردی در زمینه محصولات غذایی و خوراکی برخوردار هستند. در نتیجه برای صادرات محصول، نه‌تنها باید به قوانین داخلی، بلکه به قوانین کشورهای مقصد نیز توجه کنید.

صادرات گیاهان دارویی برای کشوری مانند ایران، به‌عنوان یکی از تجارت‌های بسیار پرسود غیر نفتی شناخته می‌شود. پس با توجه به سود حاصل از این صادرات، طبیعی است که تجار ایرانی به فکر یادگیری قوانین این کار باشند. این قوانین برای صادرات محصول به تمام کشورهای دنیا ثابت نبوده و از طرفی، برای صادرات انواع گیاهان دارویی نیز متفاوت است. به همین دلیل، باید حتماً از افراد متخصص برای این کار کمک بگیرید. اخذ مشاوره صادرات گیاهان دارویی، به تجار برای رفع دردسرهای احتمالی کمک می‌کند.


مراحل صادرات گیاهان دارویی از ایران به کشورهای دیگر

از آنجایی که صادرات گیاهان دارویی در دسته صادرات محصولات غذایی قرار می‌گیرد، مراحل آن کمی نسبت به سایر حوزه‌ها متفاوت است. در روش صادرات این محصول از ایران به کشورهای دیگر، اولین مرحله توجه به سلامت و تازگی محصول تا زمان رسیدن به دست مصرف کننده است. البته اکثر گیاهان دارویی به صورت خشک شده صادر می‌شوند و در نتیجه، کمی از دردسرهای این موضوع کاسته می‌شود. البته سود صادرات برای تاجران، تحمل این مراحل و دردسرهای آن را ساده‌تر می کند.

در ادامه، بیشتر با مراحل صادرات گیاهان دارویی آشنا شده و می‌بینیم که چه کارهایی را باید در این زمینه انجام داد.

 

    تأمین گیاهان دارویی

    طبیعتاً اولین مرحله برای صادرات محصولات دارویی گیاهی، تأمین محصول به مقدار کافی است. تاجران باید بتوانند بسته به نیاز بازار کشور مقصد و همچنین میزان توان تولید در داخل کشور، گیاهان دارویی را برای صادرات تأمین کنند. نحوه صادرات انواع گیاهان دارویی با هم متفاوت بوده و بیشتر به کشور مقصد شما بستگی دارد.

    بسته‌بندی محصول

    گیاهان دارویی اغلب به صورت خشک شده مصرف می‌شوند و به همین دلیل، کیفیت آن‌ها کمتر تحت‌تأثیر شرایط ارسال قرار می‌گیرد. اما در هر صورت، باید به بسته‌بندی محصول صادراتی توجه ویژه‌ای داشته باشید. اگر محصول شما به‌صورت فله‌ای صادر می‌شود، بسته‌بندی آن کمی ساده‌تر است. اما برای بسته‌بندی محصول به‌صورت تک بسته، باید به موارد متعددی توجه کنید.

    به‌عنوان‌ مثال، بسته‌بندی گیاهان دارویی شما می‌تواند شامل توضیحاتی از نحوه مصرف، خواص گیاه، شرکت تولیدکننده و … باشد. درج اطلاعات کافی روی بسته‌بندی، به مصرف‌کنندگان نشان می‌دهد که برای تولیدکننده اهمیت دارند. علاوه بر این، اطلاعات روی بسته باید با زبان کشور مقصد نیز هماهنگ باشد.

    گرفتن مجوزهای لازم

    یکی از اصلی‌ترین شرایط صادرات انواع گیاهان دارویی، گرفتن مجوزهای لازم است. این مجوزها بسته به نوع گیاه دارویی، قوانین کشور مقصد و … ممکن است متغیر باشد. به‌طور کلی، برای این که بتوانید مجوزهای لازم را برای محصول خود دریافت کنید، باید از استانداردهای صادرات گیاهان دارویی مطلع باشید.

    ارائه محصول به گمرک و گرفتن گواهی‌ها

    پس از آن که محصول شما توانست مجوزهای لازم را بگیرد، می‌توانید آن را به گمرک ارائه دهید. اداره گمرک مسئول صادرات گیاهان دارویی و هر نوع محصول صادراتی دیگر است. با ارسال محصول به گمرک و تکمیل فرم‌ها و فاکتورهای الزامی، باید گواهی سلامت محصول خود را دریافت کنید.

    این گواهی توسط اداره گمرک ارائه شده و مختص صادرات انواع محصولات خوراکی است. برای گرفتن گواهی سلامت از گمرک، محصول شما آزمایش شده و سلامت آن تأیید می‌شود. پس از آن، می‌توانید گواهی ترخیص بار خود را از این اداره دریافت کنید.

    تحویل مرسوله به شرکت‌های حمل‌ونقل

    شما به‌عنوان تولیدکننده باید برای صادرات محصولات گیاهی و دارویی با یک شرکت حمل‌ونقل قرارداد داشته باشید. بعد از اینکه مراحل بالا انجام شده و محصول را از گمرک ترخیص کردید، می‌توانید آن را به شرکت حمل‌ونقل طرق قرارداد خود تحویل دهید. این شرکت‌ها باید به شما تضمین دهند که سلامت محصول را در تمام طول فرایند صادرات حفظ کرده و استانداردهای صادرات گیاهان دارویی را رعایت می‌کنند.

    اخذ مدارک نهایی صادرات گیاهان دارویی

    در مرحله نهایی، باید کلیه مدارک صادرات به کشورهای دیگر را تکمیل کرده و دریافت کنید. در این مرحله معمولاً تولیدکنندگان، شرکت‌های حمل و نقل و سایر طرف‌های انجام معامله، درصدهای تعیین شده را دریافت کرده و الباقی مبلغ بعد از ارائه بارنامه پرداخت می‌شود. پس از نهایی شدن کلیه مدارک، محصول شما آماده ارسال به کشور مقصد می‌شود. کمک ‌گرفتن از مشاوره صادرات گیاهان دارویی در تمام این مسیر، می‌تواند روند انجام مراحل را تسریع کند.


    بهترین گیاهان دارویی برای صادرات به دیگر کشورها

    همان طور که همه ما به خوبی می‌دانیم، طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی در ایران، قدمت بسیار بالایی دارد. گیاهان دارویی همواره جایگاه خاصی در فرهنگ ما داشته و از خواص آن بهره می‌بریم. اما به‌خوبی می‌توان این پتانسیل را از طریق صادرات این محصولات به فرصتی برای سودآوری تبدیل کرد.

    مردم در تمام دنیا روز به ‌روز بیشتر به استفاده از گیاهان دارویی روی آورده و از این محصولات به دلیل خواص بالای آن استفاده می‌کنند. ایران نیز به‌عنوان یکی از کشورهای شناخته شده در این حوزه، از جایگاه خوبی برخوردار است. اما مسئله اصلی این است که به دلیل استانداردهای صادرات انواع گیاهان دارویی در برخی کشورهای دنیا، نمی‌توان همه انواع گیاهان دارویی را به آن‌ها صادر کرد.


    صادرات انواع گیاهان دارویی از ایران به کشورهای دیگر، بیشتر شامل گونه‌های زیر است:

    شیرخشت، پرسیاوشان، گز شهداد، آنچوچک، آویشن، گل نرگس، زیره سیاه، آنفوزه تلخ و شیرین، اسطوخودوس، موسیر، گل گندم، گل بومادران، باریجه، تخم کتان، پسته جنگلی، گل گاو زبان، کتیرا، اسقرزه، کرفس وحشی، بادرنجبویه، مازوج، بوبنه، سقز، اکالیپتوس، اشنیان، ترنجبین، ترکه ارغوان، شاتره، برگ بو، گل بلوط، کنگر، بابونه، گل ختمی، مارچوبه، زردچوبه، شیرین بیان، بادرنجبویه، برگ کنار، مریم گلی، گل کاسنی، حنا، زوفا، زیره سبز، مصطکی، زعفران، گل محمدی و … .


    روش تأمین و بسته‌بندی گیاهان دارویی مناسب برای صادرات

    همان‌طور که در مراحل صادرات محصولات داروی گیاهی به این موضوع اشاره کردیم، شیوه تأمین و بسته‌بندی این محصولات بسیار مهم است. این بسته‌بندی باید به‌گونه‌ای باشد که محصول را کاملاً برای صادرات آن مناسب کند. توجه ویژه به بسته‌بندی می‌تواند به فروش بیشتر محصول کمک کند. این بسته‌بندی نه‌تنها باید طبق استانداردهای صادرات گیاهان دارویی باشد، بلکه از نظر بصری نیز جذاب بوده و به جذب مشتری کمک کند.

    البته شیوه بسته‌بندی محصول شما، ارتباط مستقیمی با کشورهای مقصد دارد. به‌عنوان مثال، همه ما می‌دانیم که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، واردکننده اصلی کالاهای لوکس هستند. ازاین‌رو قطعاً محصول صادراتی به این کشورها باید بسته‌بندی‌های شکیل‌تری داشته باشد. کشورهای اروپایی نیز به کاربردی بودن بسته‌بندی‌ها بیش از هر مسئله دیگری توجه می‌کنند. در نتیجه برای صادرات انواع گیاهان دارویی، باید حتماً به بسته‌بندی نیز توجه کنید.


    مشکلات صادرات گیاهان دارویی به دیگر کشورها

    ایران از نظر صادرات انواع گیاهان دارویی به دیگر کشورها در سال‌های اخیر با مشکلاتی روبرو بوده است. بروز این مشکلات باعث شده تا نتوانیم در جایگاه درستی از نظر صادرات این محصول قرار بگیریم. برخی از مشکلات صادرات گیاهان دارویی عبارت است از:

    • کاهش سطح زیر کشت و تولید گیاهان دارویی

    • محدودیت‌های برداشت از ذخایر طبیعی این گیاهان

    • استفاده سنتی از گیاهان دارویی و بدون نظارت دقیق

    • چالش‌های تولید، تأمین و بسته‌بندی

    • محدودیت‌های پژوهشی و توسعه در تولید گیاهان دارویی

    • کمبود نیروی کار باانگیزه

    • عدم برنامه‌ریزی دقیق برای تولید و همکاری مردم بومی

    • عدم سرمایه‌گذاری بهینه

    • چالش‌های زیست‌محیطی


    راهکارهایی برای موفقیت در صادرات گیاهان دارویی

    کشور ما از نظر صادرات این محصول به کشورهای دیگر، از پتانسیل‌های لازم برخوردار است. اما همان‌طور که در بالا به آن اشاره کردیم، مشکلات متعددی سد راه این فعالیت تجاری پرسود شده است. اما برای این مشکلات، راهکارهای زیادی هم وجود دارد که رفع آن‌ها، نیازمند توجه بیشتر تولیدکنندگان و مسئولان مربوطه است.

    به‌عنوان‌مثال، شرکت‌های دانش‌بنیان به‌راحتی می‌توانند در این حوزه به فعالیت پرداخته و سود صادرات گیاهان دارویی را برای کشور افزایش دهند. بانک‌ها و تأمین‌کنندگان سرمایه نیز باید در راستای اعطای تسهیلات کافی تلاش کرده و موانع احتمالی را رفع کنند. تمام مشکلات و چالش‌های گفته شده در بالا، می‌تواند با مطالعه بیشتر و گرفتن مشاوره صادرات گیاهان دارویی، به‌راحتی حل شود.


    نتیجه گیری

    صادرات فرآورده های گیاهان دارویی از ایران به کشورهای دیگر، از گذشته وجود داشته اما در سال‌های اخیر، نیازمند توجه بیشتری است. مردم دیگر به خواص گیاهان دارویی بیشتر اعتنا کرده و از آن برای موارد گسترده‌ای استفاده می‌کنند. در نتیجه بهترین کار، استفاده از این پتانسیل برای افزایش سود صادرات است.